[youtube=VgTmewJVY0U&feature][pic=99_1254417355.JPG][pic=99_1254417680.JPG][pic=99_1254417392.JPG][pic=99_1254417325.JPG]Donderdagmiddag stelde chef-kok Pieter 'aan de Poort' Van Den Bosch zijn creatie rond 800 Jaar Hertals voor. De Groote Poorter is een huisgebakken broodje, zacht met middeleeuwse kruiding. Een vleugje amandel, gember en yoghurt om het wat pit te geven. Een goede hamburger start met goed supervers vlees: Van Eccelpoel zorgde voor huisbereide exemplaren met toetsen van salie, koreander en komijn. Op je bord verder tomaat zonder pel, krokante, pittige wilde rucollasla met handgesneden frietjes.Burgemeester Jan Peeters kwam voorproeven en apprecieerde vooral ook de middeleeuwse kruiding.[b]Zondag al te proeven[/b]Vanaf nu zondag 4 oktober staat de Groote Poorter naast de Kleyne Poorter op de kaart van Pieter aan de Poort. Een jaar lang tot de apotheosedag van 800 Jaar Hertals op 31 juli 2010.www.pieteraandepoort.be